VEELGESTELDE VRAGEN

ALGEMEEN

 

Hoe kan ik NOCO Jewels kopen ?

Je kan onze juwelen kopen via onze NOCO ladies, en via onze webshop.

 

Hoe kan ik NOCO Jewels contacteren ?

Je kan ons bereiken via email (info@nocojewels.com) of via telefoon (09/ 277 91 55).

Al onze medewerkers hebben een uitgebreide praktijkervaring met alle producten die we verkopen. Zij kunnen U helpen bij elke vraag.

 

Hoe kan ik betalen via de webshop?

Je kan betalen via :

Bancontact

Maestro

Paypal

Visa

Mastercard

Overschrijving

Al onze betalingen worden verwerkt door OGONE. Dit zorgt ervoor dat alle transacties 100 % beschermd en veilig zijn.

 

VERZENDING

 

Hoe wordt het juweel verzonden in België, nadat ik het gekocht heb via de webshop ?

Onze standaard verzending in België gebeurt via Bpost of de standard pakketdienst van Bpost.

Hoeveel kost de verzending in België?

Bij een bestelling vanaf 50 € is de verzending gratis.

Indien de bestelling minder is dan 50 €, is de verzendkost 4,5 €

 

Hoe wordt het juweel verzonden naar Nederland, nadat ik het gekocht heb via de webshop ?

Onze standaard verzending naar Nederland, gebeurt via pakketdienst van Bpost (Belgische post).

Hoeveel kost de verzending naar Nederland?

Bij een bestelling vanaf 70 € is de verzending gratis.

Indien de bestelling minder is dan 70 €, is de verzendkost 7,5 €

 

Kan het juweel, na aankoop via de webshop, verzonden worden buiten België en Nederland ?

Ja, maar per land variëren de kosten. Gelieve ons te contacteren, om ons te laten weten naar welk land we jouw juweel moeten opsturen. Dan kunnen we correct uitrekenen wat de kosten zullen zijn.

 

Kan ik mijn juweel afhalen bij jullie?

Wil je graag zelf je bestelling afhalen? Dat kan in ons atelier in Beveren-Leie.

Dat kan enkel voor bestellingen die je eerst via de website hebt geplaatst. Je krijgt een mailtje zodra je bestelling klaarstaat met adres en openingsuren.

Tijdens het bestellen kies je bij “verzendingsmethode” voor afhalen. Dan worden er geen kosten aangerekend.

Kan ik mijn verzending online volgen in België?

Via de track & trace dienst van Bpost, kun je jou bestelling volgen op hun website (www.bpost.be/track). Je vindt deze code in de verzendbevestiging, die wij jouw versturen per mail. De informatie over je pakket kan enkele uren vertraagd zijn. Voor vragen over de bezorging van je pakket kun je met ons contact opnemen, via email of telefoon.

 

Kan ik mijn verzending online volgen in Nederland?

Enkel indien je de verzendoptie pakketdienst verzekerd en traceerbaar hebt gekozen.

Via de track & trace dienst van Bpost, kun je jou bestelling volgen op hun website (www.bpost.be/track). Je vindt deze code in de verzendbevestiging, die wij jouw versturen per mail. De informatie over je pakket kan enkele uren vertraagd zijn. Voor vragen over de bezorging van je pakket kun je met ons contact opnemen, via email of telefoon.

 

Kan ik mijn bestelling ruilen of retourneren ?

Van NOCO juwelen moet je blij worden en niet verdrietig.

Wanneer een bestelling niet aan je wensen voldoet, kun je dit binnen 5 dagen aan ons melden en het item binnen 14 dagen naar ons terug sturen. Je krijgt dan het aankoopbedrag van het sieraad terug, maar de verzendkosten zijn voor eigen rekening

Wanneer er tijdens het transport een defect aan de bestelling is ontstaan, kun je dit binnen 3 dagen aan ons melden en direct aan ons terug sturen. Zodra wij het item hebben ontvangen -inclusief het retourformulier-, sturen wij een nieuw exemplaar. Als het item in goede staat door jou is ontvangen, maar er later een defect ontstaat, krijg je in bepaalde gevallen garantie op onderdelen en sluitingen. Indien een defect binnen deze bepalingen valt en het artikel nog voorradig is, wordt deze kosteloos omgeruild. Indien het artikel niet meer in het assortiment zit, mag je voor hetzelfde bedrag iets nieuws uitkiezen

Uitverkoop artikelen kunnen helaas niet worden geretourneerd/geruild

 

Als ik meerdere items koop, kan ik ze dan combineren in 1 zending ?

Ja dat kan. We stellen voor om dan te betalen via overschrijving, de optie gratis verzending aan te stippen, en in “opmerking” te vermelden dat je graag de items in 1 zending had ontvangen. Nadat we jou bestelling ontvangen hebben, nemen we via email contact op, om je te informeren wat de eventuele mogelijkheden zijn.

 

Wanneer krijg ik een antwoord nadat ik een bestelling geplaatst hebt ?

We proberen iedereen zo snel mogelijk te antwoorden. Je zult binnen de 24 uur een antwoord ontvangen van ons.

 

Wat als ik per ongeluk 2 maal hetzelfde order heb geplaatst ?

Geen enkel probleem, contacteer ons (binnen de 24 uur) nadat je de 2de zelfde bestelling geplaatst hebt via email (info@nocojewles.com) of via telefoon (09/277 91 55). Zo kunnen we de 2de bestelling zonder probleem annuleren.

 

Een artikel dat ik vroeger besteld heb, kan ik niet meer vinden. Is dit artikel uit het assortiment ?

Als een artikel niet meer op de website vermeld staat, is het uit het assortiment.

 

Kan ik met een cheque betalen ?

Nee, het is helaas niet mogelijk met een cheque te betalen.

 

Ik heb geen orderbevestiging ontvangen. Is mijn bestelling aangekomen ?

Zodra de bestelling bevestigd is, wordt een automatische bevestigingsemail verstuurd. Als je niet binnen enkele minuten een bevestigingsemail ontvangen heeft, kun je het beste direct even contact opnemen met de klantenservice. Wij kunnen je dan aangeven of de bestelling aangekomen is.

 

Ik ben een artikel vergeten te bestellen. Kan het nog worden toegevoegd ?

Dat hangt er van af. Je kunt het beste eerst telefonisch contact opnemen. Als jou bestelling al verzonden is, kan deze helaas niet meer worden gewijzigd. Als jou bestelling nog niet verzonden is, kun je nog zonder probleem een artikel toevoegen.

 

Leveren jullie ook via DHL, UPS, FEDEX of TNT Express ?

Wij leveren standaard alleen via Bpost (Bpack). Mocht je een andere koerier wensen, is dit eventueel ook mogelijk. Je stuurt ons best een email, en we zoeken voor je uit wat de verzendingskosten zouden zijn.

 

Hoe kan ik mijn bestelling ontvangen als ik overdag niet thuis ben?

Geen probleem. Je hebt de mogelijkheid om je bestelling op een ander adres te laten leveren. Deze vraag wordt je gesteld tijdens het ingeven van je bestelling. Je krijgt in “stap 2 Gegevens” de mogelijkheid om een ander adres in te geven. Als je deze optie aanvinkt, kan je een extra leveradres meegeven.

Je kan daar dan bijvoorbeeld het adres van je buren of je werk invullen.

Als er niemand thuis is op het moment van de levering, zal er een kaartje in de brievenbus zitten waarmee je het pakje bij het postkantoor of postpunt in je buurt kan gaan halen.

 

GARANTIE

 

Garantie op juwelen

Het basismateriaal voor de handgemaakte producten worden met veel zorg uitgezocht. NOCO Jewels maakt enkel juwelen in Sterling Zilver (925) en 18 KT Goud. Je hebt 6 maanden garantie op onderdelen en sluitingen, vanaf de besteldag.

Uitzonderingen hierop zijn:

– natuurlijke slijtage

– vlekken veroorzaakt door parfum, cosmetica en/of de zuurgraad van de huid

– klachten die ontstaan zijn door verkeerd gebruik van de sieraden

 

Onze zilveren juwelen worden allemaal voorzien van een laagje witte of zwarte rhodium, of worden geel of rosé verguld.

Dit laagje rhodium of vergulding, kan na enige tijd afslijten. Daarom geven we het eerste jaar garantie hierop. Mocht je kleur afslijten gedurende deze periode, dan herstellen we gratis met veel plezier je favoriete kleur. Na één jaar, vragen we een klein bedrag om je ring terug te rhodiëren of te vergulden.

Je zal vanzelfsprekend begrijpen dat deze waarborg niet geldt voor defecten door normaal gebruik en slijtage. Kijk anders ook eens naar onze gedetailleerde (en dus saaie) waarborg regels om te ontdekken hoe dit allemaal in zijn werk gaat.

 

Op parels wordt er geen garantie gegeven op beschadiging door het gebruik van schadelijke producten zoals parfum, body lotion of haarlak.

Je zal vanzelfsprekend begrijpen dat deze waarborg niet geldt voor defecten door normaal gebruik en slijtage. Kijk anders ook eens naar onze gedetailleerde (en dus saaie) waarborg regels om te ontdekken hoe dit allemaal in zijn werk gaat.

 

OVERIGE

 

Wat als een product niet voorradig is?

De meeste van de producten hebben we in voorraad en kunnen we onmiddellijk leveren. Als iets tijdelijk niet voorradig is, wordt het bij het product vermeld. We kunnen je per e-mail laten weten wanneer je het opnieuw kan bestellen.

Sommige producten kan je enkel op bestelling krijgen. De levertijd staat er dan bij vermeld. Let wel: als je samen met de artikelen op bestelling ook artikelen kocht die wel voorradig zijn, wachten we tot alle artikelen binnen zijn om te leveren. Wil je toch al eerder de beschikbare artikelen? Dat kan, laat het ons weten en we sturen ze op. Hou er rekening mee dat je tweemaal portkosten betaalt.

Is het assortiment op de homeparties hetzelfde als in de webwinkel?

Het assortiment op de homeparties is hetzelfde als dat van de webshop. Alles wat je op onze webshop vindt, kan je ook aankopen op een homeparty. Onze consulentes hebben een groot aanbod uit dat hele assortiment bij. Alles meebrengen is onmogelijk, dan zouden onze consulentes meerdere valiezen nodig hebben.

Als jij of iemand van de gasten graag een bepaald product zien tijdens de homeparty, laat het dan minstens 7 dagen voordien weten aan de Mamzel winkeltje komt spelen. We doen het mogelijke om het gevraagde product aan haar mee te geven.

Kan ik een juweel als cadeautje laten opsturen?

Iedere vrouw houdt van cadeautjes krijgen,  en dus maken we er met plezier een echt pakje van. Vermeld bij het opmerkingsvak tijdens het bestellen van welke aankopen je pakjes wilt laten maken.

Wens je een persoonlijke booschap mee te sturen? Laat je rechtsreeks een kadootje leveren bij de gelukkige dan kan je een persoonlijke boodschap schrijven. Deze tonen we op de levernota.

Waarom krijgt mijn (geel-rosé-wit-zwart) zilveren juweel een wit-grijze schijn?

Van nature heeft zilver een grijze schijn.

Om zilver een witte kleur te geven, wordt er een laagje witte rhodium over gezet.

Om zilver een zwarte kleur te geven, wordt er een zwarte witte rhodium over gezet.

Om zilver een gele kleur te geven, wordt er een laagje geel goud over gezet.

Om zilver een rosé kleur te geven, wordt er een laagje rosé goud over gezet.

Dit laagje slijt door het dragen weg, waarna de grijze schijn van de legering terug tevoorschijn komt. Dit probleem doet zich vooral voor bij ringen omdat deze het meest in contact komen met andere voorwerpen. We garanderen een behoud van de kleur gedurende 1 jaar. Na deze tijdsspanne, kunnen we (mits een kleine vergoeding) het juweel terug zijn oorspronkelijk kleur geven. Gelieve ons hiervoor te contacteren.

 

Mijn zilveren juweel is zwart geworden, is het wel echt zilver?

Onze zilveren juwelen zijn wel degelijk gemaakt uit echt zilver. Dat is net de reden waarom ze zwart worden. Zilver kan, in tegenstelling tot goud, gemakkelijk oxideren. Als dit gebeurd dan wordt er een dun zwart laagje op het zilver gevormd. Om dit tegen te gaan wordt er meestal een laagje rhodium over gezet.

Dit is een natuurlijk proces dat bij de ene persoon al sneller voorkomt dan bij de andere persoon.

Wanneer zilver zwart geworden is kan je dit bij ons laten opkuisen. Voor een klein bedrag kuisen wij je juweel. Je kan ook zelf proberen om het zilver op te poetsen met een speciaal doekje of met zilverpoets.

 

Professioneel onderhoud

Als je toch niet zeker bent over hoe je een juweel het best kan kuisen, dan kan je het ook gewoon binnenbrengen in ons atelier en het door ons laten reinigen. Wij hebben de professionele apparatuur om al uw sieraden hun glans van weleer terug te geven.